Ledenbijeenkomst maandag 23 oktober 2017

Onze ledenbijeenkomst op maandag 23 oktober 2017 hebben we gecombineerd met een bezoek aan de Dutch Design Week in Eindhoven. Daarom kende deze bijeenkomst twee onderdelen, te weten een middag- en een avondprogramma. 

  • Middagprogramma (van 15.00 tot 18.00 uur) 'Ontdek de gezondheidszorg tijdens de Dutch Design Week 2017'
  • Avondprogramma (van 18.00 tot 21.30 uur) 'Laat je inspireren door vooraanstaande sprekers/medici'

Maandagmiddag ontvingen we onze gasten in het Innovation Powerhouse, dat tijdens de Dutch Design Week de thuisbasis is voor de 'Embassy of Health'. Op de 6e verdieping van deze oude energiecentrale van Philips werden we welkom geheten door onze voorzitter en genoten we vanaf het terras/balkon van het adembenemende uitzicht over de karakteristieke voormalige Philips gebouwen op Strijp-S en Strijp-T.

23 oktober 2017

 

uitzicht

 

Huiskamer

 

ontvangst

 

Aansluitend nam Stef Vrehen, innovation en strategy director van VanBerlo, ons mee naar de begane grond voor een rondleiding over de expositie "Chronic Health". Vanuit het hoofdthema "Designing a healthy future" kregen we een beeld van (futuristische) hoogwaardige specialistische technologie als aanvulling op bestaande toepassingen in de zorg. Naast de zelfsturende kijkoperatie-unit sprak de medische simulatierobot Victoria die complicaties bij een bevalling kan nabootsen, zeer tot de verbeelding. 

Victoria

Veel bewondering voor 'Victoria'.

Zelfsturende kijkoperatie

Simulatie van de ervaring "buiten je lichaam te treden".

kijkoperatie

Een zelfsturende kijkoperatie-unit.

 

 

Daarna volgde in het Veemgebouw een korte kennismaking met jonge ontwerpers op de tentoonstelling 'Manifestations'. 

designers

 

Energy lab

Het middagprogramma werd afgesloten op Strijp-T met een rondgang door Eric van der Veen bij Energy Lab, een trainingsbegeleidingscentrum voor zowel de recreatieve als de professionele sporter.

Na de borrel startte het avondprogramma met lezingen van twee zeer vooraanstaande sprekers, te weten

  • dr Alexander Vahrmeijer, Hoofd van Imided Surgery Group van LUMC, over "Welk onderzoek krijgt geld?"
  • Prof dr Casper van Eijck, Pancreato-biliair Chirurg en clubarts van Feyenoord, over "Behandeling van pancreascarcinoom, het belang van regionale samenwerking en de innovatieve behandelingen". 

cheque
Na afloop ontvingen beide sprekers uit handen van Roger Stouthart een cheque als financiële ondersteuning voor hun waardevolle onderzoek.

 

De dag werd afgesloten met een walking dinner waarbij er volop gelegenheid was in een informele sfeer nader kennis te maken met elkaar. We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst.