Regionale succesvolle eHealth initiatieven nationaal inzetten

Op 6 juni heeft Health Valley, tijdens de Europese eHealth Week 2016, een besloten bijeenkomst georganiseerd met directeuren van eHealth patiëntenplatformen en vertegenwoordigers van VWS, NPCF en zorgverzekeraars. De vraag die tijdens deze meeting centraal stond is, hoe de regio’s in Nederland elkaar beter kunnen ondersteunen om succesvolle eHealth initiatieven nationaal in te zetten.

Marc Kalf, manager zorginnovatie Health Valley: “De genodigden hebben tijdens de bijeenkomst een deal gesloten om tot meer samenwerking te komen. Hierdoor kunnen meer patiënten, mantelzorgers en zorgverleners gebruikmaken van de mogelijkheden die deze ehealth toepassingen bieden. Het is een unieke situatie dat acht directeuren van patiëntenplatformen met elkaar rond de tafel zitten met de intentie om de toegang tot onlinezorg in Nederland te verbeteren en te versnellen.”

Nederland kent vele eHealth platformen die zich op de patiënt, mantelzorger en zorgverlener richten. Deze platformen hebben vaak een regionale oorsprong, waardoor opschaling in andere regio's een uitdaging blijkt. Dit is de reden dat Health Valley contact heeft gezocht om samen te werken met de innovatieregio's Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN), Health Innovation Park (HIP) en Economic Board Utrecht (EBU). De directeuren en oprichters van de eHealth patiëntenplatformen IPPZ, Hallo Zorg, Jouw Omgeving, Nettie, Pazio, Quli, Symax en We Helpen, trekken gezamenlijk op om de toegang tot eHealth voor patiënten, mantelzorgers en zorgverleners mogelijk maken.

(Health Valley, 6 juni 2016)