Ledenbijeenkomst 26 maart 2019

Op dinsdag 26 maart van 17.30 tot 20.00 uur organiseert Health2Business haar eerste ledenbijeenkomst van 2019.

Locatie: Golfbaan Bernardus, Deutersestraat 39 D, 5266 AW Cromvoirt

Gastspreker: prof. dr. Jeroen den Hertog, Hubrecht Institute

Thema: Nieuwe antibiotica uit schimmels om resistentie de wereld uit te helpen.

 

Graag nodigen wij u hierbij van harte uit voor de eerstvolgende ledenbijeenkomst van Health2Business met als prikkelend thema: 'Nieuwe antibiotica uit schimmels om resistentie de wereld uit te helpen.'

Onze inleider van de avond is Professor Jeroen den Hertog, groepsleider en adjunct-directeur onderzoek van het Hubrecht Institute (Utrecht) en professor moleculaire ontwikkelingszoölogie aan de Universiteit van Leiden. De centrale vraag bij zijn onderzoek is: 'Wat is de functie van tyrosinefosfatases tijdens de embryonale ontwikkeling en in ziektes?' Tyrosinefosfatases vormen een klasse van eiwitten die een belangrijke rol spelen bij de overdracht van signalen tussen cellen. Zodoende zijn zij essentieel voor celgroei, migratie en transformatie. Recent is hij meer en meer geïnteresseerd geraakt in biologisch actieve stoffen met antibacteriële activiteit, die mogelijk ontwikkeld kunnen worden tot antibiotica tegen multiresistente, pathogene bacteriën zijn onderwerp van onderzoek in zijn 'Den Hertog lab'.

Een onderwerp dat niet alleen volop in de belangstelling staat van de medische wetenschap en de farmaceutische industrie, maar ook vrijwel iedere inwoner van Nederland aangaat, bewust of minder bewust. 

 

PROGRAMMA

Het programma ziet er als volgt uit:

17.30 uur Ontvangst

18.00 uur Welkom en update door Roger Stouthart, voorzitter van Health2Business

18.10 uur Inleiding door prof.dr. Jeroen den Hertog

18.50 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen

19.15 uur Hapje/drankje

20.00 uur Afsluiting

 

LOCATIE: Bernardus Golf/Noble Kitchen

Onze bijeenkomst vindt plaats op de onlangs geopende, schitterend gelegen golfbaan Bernardus in Cromvoirt. Zowel de baan zelf, alsook de overige faciliteiten kennen een 'on-Nederlands' hoog niveau. Niet voor niets is de baan er nu al in geslaagd om de organisatie van het KLM Open voor de jaren 2020, 2021 en 2022 naar zich toe te trekken. Eigenaar Robert van der Wallen heeft hiermee het eerste doel al gerealiseerd. De naam Bernardus dankt de baan aan de verwijzing naar het Wijnchateau van Ben Pon in Californië waarvan Van der Wallen inmiddels voor 50% eigenaar is. Het werkelijk schitterende 'clubhuis' biedt plaats aan restaurant Noble Kitchen, het 'zusje' van ster-restaurant Noble in 's-Hertogenbosch. Al met al dus zeker de moeite waard om kennis te komen maken met deze verrassende golfbaan in deze schilderachtige, landelijke omgeving.

Graag heten wij u hier dan ook van harte welkom op 26 maart a.s.

Met vriendelijke groet,

Roger Stouthart, voorzitter Health2Business