4 april 2024 Gepersonaliseerde voeding

Direct inschrijven

04 / 04 / 2023 - 17:00

Op donderdag 4 april 2024 van 17.00 tot 20.30 uur organiseert Health2Business in samenwerking met Team Visma | Lease a bike een themabijeenkomst rondom Gepersonaliseerde voeding

Locatie: Innovatiekeuken van het Jeroen Bosch ziekenhuis
Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ 's-Hertogenbosch
 

Het is algemeen bekend: gezonde voeding draagt bij aan een betere gezondheid. Het is een manier om je gezondheid te vergroten en ondersteunen. Echter ieder mens is uniek, dus ook de manier waarop je reageert op voeding.

Op dit moment zijn voedingsadviezen vaak ‘one size fits all’. We kijken nog te weinig naar de persoonlijke kenmerken en wensen van ieder individu.

Hoe weet je precies welk voedingspatroon het beste voor jou werkt?

Tijdens deze bijeenkomst gaan kinderarts – kinder-endocrinoloog (JBZ) en hoogleraar Jeugd, Voeding en Gezondheid (Universiteit Maastricht) Edgar van Mil van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Robert Jan Koens van The Athlete’s FoodCoach in op voeding, die is afgestemd op elk individu en de laatste ontwikkelingen op de markt en in de technologie. (Sport)diëtist Brenda Frunt van de voedingsacademie legt uit hoe je vanuit de signalen die je lichaam geeft je voeding kunt aanpassen. Om zo je gezondheid en je energieniveau te verbeteren.

Het programma ziet er als volgt uit:

17.00 uur   Inloop en ontvangst met broodjes  
17.20 uur   Opening en welkom
17.25 uur   Inleiding door Edgar van Mil, kinder-endocrinoloog (JBZ) en hoogleraar Jeugd, Voeding en Gezondheid                               (Universiteit Maastricht) 
17.40 uur   Vragen/discussie
17.45 uur   Inleiding door Robert Jan Koens, The Athlete’s FoodCoach 
18.15 uur   Vragen/discussie
18.20 uur   Koffie/thee pauze
18.35 uur   Inleiding door Brenda Frunt, De Voedingsacademie
18.50 uur   Vragen/discussie
19.00 uur   Conclusie/afsluiting
19.10 uur   Netwerkborrel
20.30 uur   Afsluiting van de avond

INSCHRIJVING 

Voor leden is deelname aan deze bijeenkomst kosteloos. Is jouw organisatie nog geen lid van Health2Business dan mag je twee keer een bijeenkomst van ons bijwonen als introducee. 

We kijken ernaar uit iedereen weer te ontmoeten op 4 april 2024!

 

 

Over de sprekers

Edgar van Mil is kinderarts-kinderendocrinoloog in het Jeroen Bosch ziekenhuis en specialist op het gebied van kinderobesitas, diabetes en groei en hormonale ziekten. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Jeugd, Voeding en Gezondheid aan de Universiteit Maastricht

Robert Jan Koens, directeur The Athlete’s FoodCoach

Brenda Frunt, De Voedingsacademie

De voedingsacademie is in 2007 opgericht door Brenda. Origineel als diëtistenpraktijk met uiteindelijk acht locaties. In 2017 is Marieke aangesloten als diëtist en twee jaar later als mede-eigenaar.

Brenda startte met het CIOS Sport & bewegen en volgde daarna meteen de opleiding Voeding en Diëtetiek & Sportdiëtetiek. Vervolgens ging het onderzoek verder naar orthomoleculaire therapie volgens de kPNI én de intermittent living coach opleiding. De koers veranderde van één-op-één begeleiding op doorverwijzing van de huisarts, naar het inspireren van grote groepen voor hun gezondheid binnen het bedrijfsleven.

In 2021 verscheen het boek Vast Wel! van Brenda en Marieke. Over hoe minder vaak per dag eten je meer energie geeft.

Brenda schreef eerder twee sportkookboeken met Erik te Velthuis. Kok en manager topsportrestaurant van Papendal.