4-10-2022 Innovatie Adoptie

04 / 10 / 2022 - 17:30

Op dinsdag 4 oktober 2022 vond de tweede netwerkbijeenkomst van dit jaar plaats. Ditmaal was het thema 'Innovatie Adoptie'. 

Opnieuw werd hiervoor een bijzondere locatie gevonden: de oude Willem II Sigarenfabriek in 's-Hertogenbosch.

In een mooie industriƫle omgeving verzorgde Chantal van Spaendonck, directeur van het Care Innovation Center West-Brabant, deze avond een presentatie rondom het thema 'Innovatie Adoptie'. Vanuit diverse invalshoeken heeft zij zeer ruime ervaring met innovaties en de adoptie daarvan in bestaande organisaties en structuren. Tijdens deze interactieve sessie deelde zij de laatste inzichten ('lessons learned') over hoe bedrijven en instellingen het beste kunnen samenwerken om daarmee innovaties succesvol en duurzaam te implementeren. Kenmerkend voor haar manier van werken is de pragmatische aanpak: 'Gewoon doen!', maar dan wel vanuit een gedegen strategische visie.

Over de spreker: 

Chantal van Spaendonck is directeur bij het Care Innovation Center West-Brabant. Het Care Innovation Center is een open netwerk dat er in de regio West-Brabant voor zorgt dat de broodnodige innovaties de mensen bereiken die ze ook echt nodig hebben. Het Care Innovation Center slaat een brug tussen studenten, ondernemers en zorginstellingen om samen de zorg te verbeteren. Naast haar rol als directeur is Chantal bestuurslid van Stichting Zorginnovatie.nl die zich richt op het versnellen van innovaties en zorg en welzijn door samenwerking tussen de diverse zorginnovatieregio's in Nederland.